Hidangan yang dipilih kali ini adalah Kerabu Mangga, pembuka selera untuk anda yang gemar dengan masakan kerabu yang sesuai dimakan bersama masakan Thai.
Bahan-bahan:
2 biji mangga muda
1 biji bawang besar – dihiris
1 batang bunga kantan – dihiris
2 tangkau cili merah – dihiris
Jus limau nipis secukupnya
Garam dan gula secukup rasa
Cara menyediakannya:
- Cuci buang mangga, buang kulit dan parut atau cencang kasar.
- Campurkan mangga tadi dengan semua bahan yang telah dihiris. Gaul rata dan ektepikan.
- Kacau sebati garam, gula dan jus limau.
- Setelah itu campurkan bahan jus ini ke dalam bekas yang berisi mangga dan lain-lain bahan hiris. Kacau rata agar rasa sebati.
- Sedia untuk dinikmati.
Sumber : mingguanwanita.karangkraf.com
0 Komentar untuk "Kerabu Mangga"